img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Toyota Yaris Cross klar for Norge
Toyota Norge lanserer sin kompakte Yaris Cross med for- og firehjulsdrift i oktober. Prisene er nå klare.

Yaris Cross er en kompakt SUV/crossover som er skapt i Europa. Det er også her den skal produseres, side om side med søstermodellen Yaris i Frankrike.

Yaris Cross utvider Yaris-familien som fra før består av 5-dørs Yaris og den ekstremt sportslige GR Yaris.

Samtidig utvides porteføljen av hybridelektriske SUV-modeller som fra før består av den kompakte C-HR og den større RAV4.

Yaris Cross er bygd på GA-B-plattformen. Kombinert med fjerde generasjon av Toyotas hybridelektriske teknologi lover Toyota at bilen får friske ytelser, drivstoffeffektivitet, lave utslipp samt smidighet både i bygatene og på svingete landeveier.

Yaris Cross bygges på Toyotas anlegg i Valenciennes i Frankrike. Selskapet har investert 400 millioner euro for å gjøre det mulig å bygge Yaris og Yaris Cross side om side på en felles produksjonslinje.

Toyota beskriver Yaris Cross som en sterk aktør i det voksende europeiske markedet for SUV-modeller i B-segmentet.

De forventer at veksten i segmentet vil fortsette, først og fremst ved at kunder med større og eldre biler i C-segment (kompaktklassen) søker et alternativ i B-segmentet som er bedre tilpasset en aktiv og moderne livsstil.

Sammenlignet med 5-dørs Yaris, er Yaris Cross 95 mm høyere med sine 1.595 mm, den er 20 mm bredere (1.765 mm) og hele 240 mm lengre (4.180 mm).

Akselavstanden er uendret på 2.560 mm mens bakkeklaringen er økt med 25 mm til 170 mm. Føreren sitter høyt og har god oversikt forover. En svingradius på 5,3 meter skal bidra til å gjøre bilen smidig og lettmanøvrert.

På samme måte som 5-dørs Yaris, gir interiøret ifølge Toyota et moderne kvalitetsinntrykk, og det er brukervennlig og fleksibelt. Førersetet er plassert høyt og gir føreren god oversikt, slik det forventes i en SUV.

Med alle setene i bruk har bilen 390 liter bagasjeplass, og med bakseteryggene slått ned økes plassen til nærmere 1.100 liter (2WD). Fleksibiliteten er sikret med 60:40 setedeling, eller også enda bedre med 40:20:40 på de høyere utstyrsgradene.

Bakluken åpnes og lukkes elektrisk og aktiveres med foten for å sikre enkel tilgang også når hendene er fulle og det er behov for håndfri betjening.

Fremdriften besørges av fjerde generasjon av Toyotas hybridelektriske teknologi, et system som for første gang ble tatt i bruk i 5-dørs Yaris. Maks effekt er 116 hk. Drivstofforbruket og CO2-utslippene er oppgitt til 0,44 til 0,5 l/mil og 100-114 g/km.

Yaris Cross kan gjøre unna en stor del av bykjøring og pendling elektrisk, og bilen kan kjøres helelektrisk i hastigheter opp til 130 km/t.

Modellen er nå klar for lansering i Norge i oktober.

Du finner priser og data i vår nybildatabase her


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Salgsstart for Volkswagen ID.5
Nå starter Volkswagen salget av ID.5-modellene. Det er ikke bare hekken som skiller dem fra ID.4.
Les mer
layid-bilde1
Smell for ladehybrider i 2022
I den nye regjeringens tilleggsnummer til Statsbudsjettet for 2022 er det ikke lagt opp til å innføre moms på dyrere elbiler. Men de som har elbil som firmabil må betale mer skatt. Dessuten får ladbare hybrider en kraftig avgiftssmell fra årsskiftet.
Les mer
layid-bilde2
NIO åpner for bestilling
Fra i dag er nok en kinesisk nykommer klar for bestilling. En stor SUV med utskiftbare batteripakker, hva nå det måtte være godt for.
Les mer
layid-bilde3
Cupra Born er priset og salgsklar
Nå åpnes det for bestilling av Cupras første elbil, Born, med priser fra 307.000 kroner.
Les mer
layid-bilde4
Første ladbare hybrid fra Lexus
Nå starter salget av den første ladbare hybriden med Lexus-logo. Drivlinjen er hentet fra RAV4.
Les mer
layid-bilde5
Nissan har priset Ariya
Nissan har nå offentliggjort prisene på el-SUV-en Ariya. De starter på 400.000 kroner for enkleste utstyrsnivå og minste batteripakke, og du må plusse på 120.000 for å få den med firehjulsdrift. Leveringene starter neste sommer.
Les mer
layid-bilde6
Kia favner bredere med nye EV6-varianter
Kia lanserer nå EV6 med flere drivlinjer og i nye utstyrsversjoner. Med en mindre batteripakke og bakhjulsdrift starter prisen på 419.000 kroner.
Les mer
layid-bilde7
Nye Peugeot 308 er priset og salgsklar
Uansett om du foretrekker bensin, diesel eller hybrid finner du et alternativ når Peugeot Norge nå lanserer nye 308 i to karosseriformer.
Les mer
layid-bilde8
Toyota Yaris Cross klar for Norge
Les mer
toppsak-bilde9
Polestar senker prisene
Konkurransen i elbilmarkedet er knalltøff om dagen. Nå senkes prisen på Polestar 2 Single Motor med inntil 40.000 kroner.
Les mer
layid-bilde10
Snart kan du bestille EQS
Les mer
layid-bilde11
Nå kan du bestille den heftige Mach-E GT
Les mer
layid-bilde12
Bestillingsklar Yaris Cross
Les mer
layid-bilde13
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Peugeot viser nå neste generasjon 308 SW - en praktisk stasjonsvogn som også skal tilbys som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde14
Gunstige priser på ny MG
MG antyder at deres nye el-SUV får en startpris på 338.900 kroner. Dermed fortsetter de sin aggressive prissetting som gjør modellene populære hos mange nordmenn.
Les mer
toppsak-bilde15
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde16
Vy utvider bilutvalget
Les mer
layid-bilde17
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Les mer
layid-bilde18
Volvo åpner for bestilling av C40
I dag åpner Volvo for bestillinger av C40 Recharge, merkets første helelektriske crossover. Norske kunder kan bestille bilen direkte i Volvo Cars’ nettbutikk eller besøke en Volvo-forhandler og få hjelp til å bestille der.
Les mer
layid-bilde19
VW oppdaterer Tiguan Allspace
Nå kommer en midtlivs oppdatering av Tiguan med lang akselavstand og tilnavnet Allspace.
Les mer
layid-bilde20
Nå dumpes prisen nok en gang
Ambisjonene var å doble Lexus-salget i 2020. I stedet ble det en nedgang på nesten 40 prosent. Nå gjør importøren et nytt forsøk på å blåse liv i sin eneste elbil.
Les mer
layid-bilde21
Mange fikk sin nye bil i april
Les mer
layid-bilde22
Økt potensial for Norges mest solgte
Les mer
layid-bilde23
Nå er de første prisene klare
Hva sier du til kombinasjonen 585 hester, firehjulsdrift og lang rekkevidde til under 600.000 kroner? Om det frister må du være tålmodig, men et mer nøkternt alternativ kan Kia levere innen året er omme.
Les mer
layid-bilde24
Volvo vil over til netthandel
Volvo Cars har gitt klart uttrykk for at de forventer at bilsalg i fremtiden vil foregå på nett, uten at du trenger oppsøke en forhandler. Nå er de første brikkene på plass.
Les mer
layid-bilde25
Tesla vil ha enda større del av kaka
Tesla Model 3 er Norges suverent mest solgte bilmodell om vi summerer tallene fra 2019 frem til i dag. Nå tar Tesla grep som kan gi dem innpass i et helt nytt segment.
Les mer
layid-bilde26
Polestar utvider tilbudet
Les mer
toppsak-bilde27
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde28
Høy fart i bilsalget
Les mer
layid-bilde29
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Tiden er inne for en midtlivs oppdatering av Citroën C3 Aircross. Som vanlig står komfort i høysetet.
Les mer
layid-bilde30
Hyundai svarer på økt konkurranse
Etter nærmest å ha vært enerådende i nisjen for kompakte SUV-er med lang, hardner nå konkurransen til for Hyundai Kona. Importøren svarer med å lansere en oppgradert modell og mer aggressiv prising.
Les mer
layid-bilde31
Vurderer du en Hongqi?
I så fall bør du sette deg på reservasjonslisten som nå er åpnet. Da kan du bli en av de første til å parkere en E-HS9 i garasjen allerede før året er omme.
Les mer
layid-bilde32
Ny bil til sommerferien?
Mercedes-Benz åpner nå for bestilling av nye E-Klasse Coupé og Cabriolet. De første bilene leveres i juni.
Les mer
layid-bilde33
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde34
Salgsstart på Mercedes EQA
Les mer
toppsak-bilde35
Nye ID.4-varianter å velge mellom
Da Volkswagen åpnet reservasjonslisten for ID.4 i fjor høst, var det kun to valgmuligheter. Nå øker utvalget, men fortsatt må du se langt etter firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde36
Nå kan du bestille Tiguan som plug-in
Fra torsdag 28. januar kan nye Volkswagen Tiguan også bestilles som eHybrid. Den ladbare SUV-en kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Men den mangler en egenskap mange nordmenn setter pris på.
Les mer
layid-bilde37
Ladbar familiebil fra kr 350.000
Renault lanserer nå sin Megane stasjonsvogn som ladbar hybrid. Her får du en meget prisgunstig familiebil med brukbar elektrisk rekkevidde.
Les mer
layid-bilde38
Her er Mercedes EQA
Mercedes har i dag avduket sin første helelektriske kompakt-SUV. Med god rekkevidde blir den en ny utfordrer i et raskt voksende segment.
Les mer
layid-bilde39
Firma-varebil eller kjøregodtgjørelse?
Arbeidstakere kan spare titusener av kroner i året på å velge det mest lønnsomme alternativet av firma-varebil eller kjøregodtgjørelse. Likevel forundres stadig Jan Traaseth, direktør i Motor Gruppen, over hvor få bilbrukere som er bevisst på forskjellene.
Les mer