img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

bilde
Nå dumpes prisen nok en gang
Ambisjonene var å doble Lexus-salget i 2020. I stedet ble det en nedgang på nesten 40 prosent. Nå gjør importøren et nytt forsøk på å blåse liv i sin eneste elbil.

«Minst tusen biler skal selges i 2020, og til å nå målet har importøren bare tre måneder på seg. De første bilene kommer nemlig til landet først i oktober neste år», skrev vi i november 2019 da Lexus presenterte sin UX300e, merkets første elbil. 

Vi ga uttrykk for en viss skepsis, og var heller ikke direkte feststemt da vi prøvekjørte bilen og fikk servert prisene. Siden har konkurransen hardnet vesentlig til med en rekke nye elbiler med vesentlig lengre rekkevidde, raskere lading og mer attraktive priser.

Nå tar importøren grep.

«Forsterket konkurranse i markedet for elbiler og endringer i valutakursen, gjør at Lexus reduserer prisene på elbilen Lexus UX 300e», sier de i en pressemelding sendt ut i dag.

Meldingen fortsetter med å fortelle at store svingninger i valutakursen i 2020 medførte flere prisjusteringer – både opp og ned – for Lexus UX 300e som opprinnelig hadde en startpris på 359.000 kroner.

«Covid-19 medførte også andre utfordringer, slik som leveranseproblemer i slutten av 2020», oppgir de som én av forklaringene på at de bommet totalt på salgsmålet om 1000 biler og kun fikk registrert opp 96 biler i 2020.

I november 2020 ble valutasituasjonen kraftig forbedret, og prisen ble redusert med hele 30.000 kroner, etterfulgt av en mindre prisnedgang i vinter på kr 4000.

Lexus forteller at relanseringen har resultert i kraftig vekst i ordrebank, og at fabrikken igjen har kapasitet til å produsere biler i større volum.

Hittil i år er det ifølge OFV registrert 443 nye Lexus UX, hvorav elbilen UX 300e står for 331. Den varslede prisnedgangen er ikke direkte gode nyheter for dem med tanke på annenhåndsverdi.

I mai kuttes prisen ytterligere med 26.000 kroner, som følge av enda sterkere kronekurs og en tøffere priskonkurranse i markedet. Totalt er dermed prisen redusert med 60.000 kroner siden høyeste nivå i 2020 for Lexus UX 300e Comfort grad.

Mange kunder etterspør ifølge importøren privatleie / leasing, og prisene for dette blir også enda mer attraktive. Lexus UX 300e er nå mulig å lease fra 2490 kroner per måned (Comfort grad, 75.000 kroner i innskudd).

De nye prisene er som følger (eks. frakt/levering):

•          UX 300e Comfort: 339.000 kr

•          UX 300e Premium: 379.900 kr

•          UX 300e Luxury: 432.400 kr


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Første ladbare hybrid fra Lexus
Nå starter salget av den første ladbare hybriden med Lexus-logo. Drivlinjen er hentet fra RAV4.
Les mer
layid-bilde1
Nissan har priset Ariya
Nissan har nå offentliggjort prisene på el-SUV-en Ariya. De starter på 400.000 kroner for enkleste utstyrsnivå og minste batteripakke, og du må plusse på 120.000 for å få den med firehjulsdrift. Leveringene starter neste sommer.
Les mer
layid-bilde2
Kia favner bredere med nye EV6-varianter
Kia lanserer nå EV6 med flere drivlinjer og i nye utstyrsversjoner. Med en mindre batteripakke og bakhjulsdrift starter prisen på 419.000 kroner.
Les mer
layid-bilde3
Nye Peugeot 308 er priset og salgsklar
Uansett om du foretrekker bensin, diesel eller hybrid finner du et alternativ når Peugeot Norge nå lanserer nye 308 i to karosseriformer.
Les mer
layid-bilde4
Toyota Yaris Cross klar for Norge
Toyota Norge lanserer sin kompakte Yaris Cross med for- og firehjulsdrift i oktober. Prisene er nå klare.
Les mer
layid-bilde5
Polestar senker prisene
Konkurransen i elbilmarkedet er knalltøff om dagen. Nå senkes prisen på Polestar 2 Single Motor med inntil 40.000 kroner.
Les mer
layid-bilde6
Snart kan du bestille EQS
Den 17. august åpner Mercedes-Benz for bestilling av den nye luksusmodellen EQS. Prisene starter på 935.000 kroner.
Les mer
layid-bilde7
Nå kan du bestille den heftige Mach-E GT
Norske kunder har tatt godt imot Mustang Mach-E. Nå åpner Ford for bestilling av toppmodellen med inntil 487 hestekrefter.
Les mer
layid-bilde8
Bestillingsklar Yaris Cross
Les mer
toppsak-bilde9
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Peugeot viser nå neste generasjon 308 SW - en praktisk stasjonsvogn som også skal tilbys som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde10
Gunstige priser på ny MG
Les mer
layid-bilde11
Nå kan du bestille ny Polo
Les mer
layid-bilde12
Vy utvider bilutvalget
Les mer
layid-bilde13
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Lexus var blant hybridpionerene. Til glede for norske kunder adopterer Lexus nå Rav4-teknologien til ny NX som med kodebetegnelsen NX 450h+ blir Lexus' første ladehybrid. Til Norge kommer bilen mot slutten av året.
Les mer
layid-bilde14
Volvo åpner for bestilling av C40
I dag åpner Volvo for bestillinger av C40 Recharge, merkets første helelektriske crossover. Norske kunder kan bestille bilen direkte i Volvo Cars’ nettbutikk eller besøke en Volvo-forhandler og få hjelp til å bestille der.
Les mer
toppsak-bilde15
VW oppdaterer Tiguan Allspace
Nå kommer en midtlivs oppdatering av Tiguan med lang akselavstand og tilnavnet Allspace.
Les mer
layid-bilde16
Nå dumpes prisen nok en gang
Les mer
layid-bilde17
Mange fikk sin nye bil i april
Les mer
layid-bilde18
Økt potensial for Norges mest solgte
Den er månedens mest solgte bilmodell i Norge, men varianten som er lansert i dag vil øke interessen for ID.4 betydelig.
Les mer
layid-bilde19
Nå er de første prisene klare
Hva sier du til kombinasjonen 585 hester, firehjulsdrift og lang rekkevidde til under 600.000 kroner? Om det frister må du være tålmodig, men et mer nøkternt alternativ kan Kia levere innen året er omme.
Les mer
layid-bilde20
Volvo vil over til netthandel
Volvo Cars har gitt klart uttrykk for at de forventer at bilsalg i fremtiden vil foregå på nett, uten at du trenger oppsøke en forhandler. Nå er de første brikkene på plass.
Les mer
layid-bilde21
Tesla vil ha enda større del av kaka
Les mer
layid-bilde22
Polestar utvider tilbudet
Les mer
layid-bilde23
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde24
Høy fart i bilsalget
Registreringstallene for mars er summert og viser en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For første gang på lenge er også salget av varebiler i pluss.
Les mer
layid-bilde25
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Tiden er inne for en midtlivs oppdatering av Citroën C3 Aircross. Som vanlig står komfort i høysetet.
Les mer
layid-bilde26
Hyundai svarer på økt konkurranse
Les mer
toppsak-bilde27
Vurderer du en Hongqi?
I så fall bør du sette deg på reservasjonslisten som nå er åpnet. Da kan du bli en av de første til å parkere en E-HS9 i garasjen allerede før året er omme.
Les mer
layid-bilde28
Ny bil til sommerferien?
Les mer
layid-bilde29
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde30
Salgsstart på Mercedes EQA
Mercedes-forhandlerne starter nå salget av nye EQA. Prisene starter på 408.000 kroner og de første bilene loves til Norge i løpet av våren.
Les mer
layid-bilde31
Nye ID.4-varianter å velge mellom
Da Volkswagen åpnet reservasjonslisten for ID.4 i fjor høst, var det kun to valgmuligheter. Nå øker utvalget, men fortsatt må du se langt etter firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde32
Nå kan du bestille Tiguan som plug-in
Fra torsdag 28. januar kan nye Volkswagen Tiguan også bestilles som eHybrid. Den ladbare SUV-en kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Men den mangler en egenskap mange nordmenn setter pris på.
Les mer
layid-bilde33
Ladbar familiebil fra kr 350.000
Renault lanserer nå sin Megane stasjonsvogn som ladbar hybrid. Her får du en meget prisgunstig familiebil med brukbar elektrisk rekkevidde.
Les mer
layid-bilde34
Her er Mercedes EQA
Les mer
toppsak-bilde35
Firma-varebil eller kjøregodtgjørelse?
Arbeidstakere kan spare titusener av kroner i året på å velge det mest lønnsomme alternativet av firma-varebil eller kjøregodtgjørelse. Likevel forundres stadig Jan Traaseth, direktør i Motor Gruppen, over hvor få bilbrukere som er bevisst på forskjellene.
Les mer
layid-bilde36
Redningsplanken for Mitsubishi i Norge
Det var sjokkartede tilstander hos den norske Mitsubishi-organisasjonen da produsenten i høst annonserte at de vil trekke seg ut av Europa og stoppe salget av en av Norges mest populære SUV-er, Outlander PHEV. Men nå er smilene på plass igjen.
Les mer
layid-bilde37
Nok en hybrid Kuga
Ford lanserer et nytt alternativ for dem som ønsker seg en Kuga, denne gang med firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde38
BMW presenterer fremtidens SUV
Når BMW i dag presenterer sin nye, helelektriske iX er det mange elbilmyter som slår sprekker. Bilen får en rekkevidde på hele 600 kilometer, og på ti minutter lader du nok til 120 kilometer.
Les mer
layid-bilde39
Enda flere oppdateringer for Kona
Hyundai kommer med nye oppdateringer av sin populære Kona Electric. Nykommeren er på plass i første kvartal 2021.
Les mer