img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

bilde
Nå dumpes prisen nok en gang
Ambisjonene var å doble Lexus-salget i 2020. I stedet ble det en nedgang på nesten 40 prosent. Nå gjør importøren et nytt forsøk på å blåse liv i sin eneste elbil.

«Minst tusen biler skal selges i 2020, og til å nå målet har importøren bare tre måneder på seg. De første bilene kommer nemlig til landet først i oktober neste år», skrev vi i november 2019 da Lexus presenterte sin UX300e, merkets første elbil. 

Vi ga uttrykk for en viss skepsis, og var heller ikke direkte feststemt da vi prøvekjørte bilen og fikk servert prisene. Siden har konkurransen hardnet vesentlig til med en rekke nye elbiler med vesentlig lengre rekkevidde, raskere lading og mer attraktive priser.

Nå tar importøren grep.

«Forsterket konkurranse i markedet for elbiler og endringer i valutakursen, gjør at Lexus reduserer prisene på elbilen Lexus UX 300e», sier de i en pressemelding sendt ut i dag.

Meldingen fortsetter med å fortelle at store svingninger i valutakursen i 2020 medførte flere prisjusteringer – både opp og ned – for Lexus UX 300e som opprinnelig hadde en startpris på 359.000 kroner.

«Covid-19 medførte også andre utfordringer, slik som leveranseproblemer i slutten av 2020», oppgir de som én av forklaringene på at de bommet totalt på salgsmålet om 1000 biler og kun fikk registrert opp 96 biler i 2020.

I november 2020 ble valutasituasjonen kraftig forbedret, og prisen ble redusert med hele 30.000 kroner, etterfulgt av en mindre prisnedgang i vinter på kr 4000.

Lexus forteller at relanseringen har resultert i kraftig vekst i ordrebank, og at fabrikken igjen har kapasitet til å produsere biler i større volum.

Hittil i år er det ifølge OFV registrert 443 nye Lexus UX, hvorav elbilen UX 300e står for 331. Den varslede prisnedgangen er ikke direkte gode nyheter for dem med tanke på annenhåndsverdi.

I mai kuttes prisen ytterligere med 26.000 kroner, som følge av enda sterkere kronekurs og en tøffere priskonkurranse i markedet. Totalt er dermed prisen redusert med 60.000 kroner siden høyeste nivå i 2020 for Lexus UX 300e Comfort grad.

Mange kunder etterspør ifølge importøren privatleie / leasing, og prisene for dette blir også enda mer attraktive. Lexus UX 300e er nå mulig å lease fra 2490 kroner per måned (Comfort grad, 75.000 kroner i innskudd).

De nye prisene er som følger (eks. frakt/levering):

•          UX 300e Comfort: 339.000 kr

•          UX 300e Premium: 379.900 kr

•          UX 300e Luxury: 432.400 kr


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde1
Vy utvider bilutvalget
Fra 15. juni ruller Vy ut 30 nye Tesla Model 3 som en del av utleietilbudet. «Turbilene» supplerer dagens Vybiler og kan leies for kortere og lengre perioder.
Les mer
layid-bilde2
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Lexus var blant hybridpionerene. Til glede for norske kunder adopterer Lexus nå Rav4-teknologien til ny NX som med kodebetegnelsen NX 450h+ blir Lexus' første ladehybrid. Til Norge kommer bilen mot slutten av året.
Les mer
layid-bilde3
Volvo åpner for bestilling av C40
I dag åpner Volvo for bestillinger av C40 Recharge, merkets første helelektriske crossover. Norske kunder kan bestille bilen direkte i Volvo Cars’ nettbutikk eller besøke en Volvo-forhandler og få hjelp til å bestille der.
Les mer
layid-bilde4
VW oppdaterer Tiguan Allspace
Nå kommer en midtlivs oppdatering av Tiguan med lang akselavstand og tilnavnet Allspace.
Les mer
layid-bilde5
Nå dumpes prisen nok en gang
Ambisjonene var å doble Lexus-salget i 2020. I stedet ble det en nedgang på nesten 40 prosent. Nå gjør importøren et nytt forsøk på å blåse liv i sin eneste elbil.
Les mer
layid-bilde6
Mange fikk sin nye bil i april
Det ble registrert 13.166 nye biler i april. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en økning på nesten 80 prosent.
Les mer
layid-bilde7
Økt potensial for Norges mest solgte
Den er månedens mest solgte bilmodell i Norge, men varianten som er lansert i dag vil øke interessen for ID.4 betydelig.
Les mer
layid-bilde8
Nå er de første prisene klare
Les mer
toppsak-bilde9
Volvo vil over til netthandel
Volvo Cars har gitt klart uttrykk for at de forventer at bilsalg i fremtiden vil foregå på nett, uten at du trenger oppsøke en forhandler. Nå er de første brikkene på plass.
Les mer
layid-bilde10
Tesla vil ha enda større del av kaka
Les mer
layid-bilde11
Polestar utvider tilbudet
Les mer
layid-bilde12
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Les mer
layid-bilde13
Høy fart i bilsalget
Registreringstallene for mars er summert og viser en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For første gang på lenge er også salget av varebiler i pluss.
Les mer
layid-bilde14
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Tiden er inne for en midtlivs oppdatering av Citroën C3 Aircross. Som vanlig står komfort i høysetet.
Les mer
toppsak-bilde15
Hyundai svarer på økt konkurranse
Etter nærmest å ha vært enerådende i nisjen for kompakte SUV-er med lang, hardner nå konkurransen til for Hyundai Kona. Importøren svarer med å lansere en oppgradert modell og mer aggressiv prising.
Les mer
layid-bilde16
Vurderer du en Hongqi?
Les mer
layid-bilde17
Ny bil til sommerferien?
Les mer
layid-bilde18
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde19
Salgsstart på Mercedes EQA
Mercedes-forhandlerne starter nå salget av nye EQA. Prisene starter på 408.000 kroner og de første bilene loves til Norge i løpet av våren.
Les mer
layid-bilde20
Nye ID.4-varianter å velge mellom
Da Volkswagen åpnet reservasjonslisten for ID.4 i fjor høst, var det kun to valgmuligheter. Nå øker utvalget, men fortsatt må du se langt etter firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde21
Nå kan du bestille Tiguan som plug-in
Les mer
layid-bilde22
Ladbar familiebil fra kr 350.000
Les mer
layid-bilde23
Her er Mercedes EQA
Mercedes har i dag avduket sin første helelektriske kompakt-SUV. Med god rekkevidde blir den en ny utfordrer i et raskt voksende segment.
Les mer
layid-bilde24
Firma-varebil eller kjøregodtgjørelse?
Arbeidstakere kan spare titusener av kroner i året på å velge det mest lønnsomme alternativet av firma-varebil eller kjøregodtgjørelse. Likevel forundres stadig Jan Traaseth, direktør i Motor Gruppen, over hvor få bilbrukere som er bevisst på forskjellene.
Les mer
layid-bilde25
Redningsplanken for Mitsubishi i Norge
Det var sjokkartede tilstander hos den norske Mitsubishi-organisasjonen da produsenten i høst annonserte at de vil trekke seg ut av Europa og stoppe salget av en av Norges mest populære SUV-er, Outlander PHEV. Men nå er smilene på plass igjen.
Les mer
layid-bilde26
Nok en hybrid Kuga
Les mer
toppsak-bilde27
BMW presenterer fremtidens SUV
Når BMW i dag presenterer sin nye, helelektriske iX er det mange elbilmyter som slår sprekker. Bilen får en rekkevidde på hele 600 kilometer, og på ti minutter lader du nok til 120 kilometer.
Les mer
layid-bilde28
Enda flere oppdateringer for Kona
Les mer
layid-bilde29
Volvos første elbil er på plass
Volvo-importøren forteller at de første norske kundene får utlevert sin nye XC40 Recharge denne uken.
Les mer
layid-bilde30
Ny og flottere Sorento er Kias neste lade-SUV
Hørt om Kia Sorento? Ikke så mange har, men det kan endre seg når sjuseteren kommer som ladbar SUV utpå vinteren.
Les mer
layid-bilde31
Mazda oppgraderer CX-3
Mazda er nå klar med en oppgradert utgave av sin mest kompakte SUV. Ny motor sørger for en attraktiv innstegspris.
Les mer
layid-bilde32
Mercedes GLA får norske priser
Nå er andre generasjon Mercedes GLA salgsklar. Prisene starter på 450.000 kroner, og rimeligste alternativ er en ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde33
Ladbare hybrider i toppsjiktet
Volkswagen lanserer nå Touareg i to ladbare hybridutgaver. Den kraftigste ligger svært nær Cayenne E-Hybrid i ytelser.
Les mer
layid-bilde34
Opel fornyer Crossland
Les mer
toppsak-bilde35
Citroëns nye elbil er priset
Citroën er klar med prisene på sin nye elbil, ë-C4. De starter på 277.000 kroner, og for 35.000 mer får du det importøren definerer som en topp utstyrt bil.
Les mer
layid-bilde36
Renault får nye ben å stå på
Den norske Renault-organisasjonen har hatt stor suksess i elbilsegmentet. Nå får de en serie ladbare hybrider som kan gi ekstra vind i seilene.
Les mer
layid-bilde37
Bestillingsklar E-Klasse
Mercedes-forhandlerne åpner nå for bestilling av den oppdaterte E-Klassen. Prisene starter på 639.900 kroner og de første bilene er i Norge i løpet av høsten.
Les mer
layid-bilde38
Her er nye Audi S3
De som er på jakt etter en kompakt spreking i premium-segmentet får et nytt alternativ når Audi nå lanserer S3 i to karosseriformer.
Les mer
layid-bilde39
Kjapt besøk i Oslo
Med Bentayga på hvert gatehjørne og en Urus som allerede er et år gammel, er det klart den nye DBX må bli en hit. Inntil neste über-SUV lanseres.
Les mer