img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021/2022   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

Bilsalget

Ladbare biler over 50 prosent i juni

Økningen i engangsavgiften for ladbare hybrider med kortere elektrisk rekkevidde enn 50 kilometer fra 1. juli gjorde ladehybridene til vinner i juni. Annenhver ny bil var ladbar.

Sug etter brukte elbiler

I påvente av bedre tilgang på og flere elektriske bilmodeller å velge blant fortsatte salget av nye fossilbiler ned i mai. Men importen av brukte elbiler har eksplodert i år.

Ladbart årets vinner

Elbiler og ladbare hybrider er årets vinnere når første tertial gjøres opp med 3,5 prosent personbiltilbakegang.

Folkets elbilfavoritt

Påskemåneden handlet i hovedsak om mirakelet som førte til at Nissan maktet å kverne ufattelige 2172 Leaf gjennom registreringsapparatet. Selv Tesla satset friskt for å bli først og størst i mars, men måtte gi opp.

Magert i januar

Mangel på attraktive elbiler bremser nå nybilsalget, som var ned 29,5 prosent til 9207 personbiler i januar, dårligst siden 2009.

SUV-rekord i fjor

Nordmenn elsker SUV. Én av tre som handlet ny bil i fjor valgte et slikt høybygg, og fire av fem krysset av for firehjulsdrift.

Rekordsalg av nye biler

Med 179.594 nye og bruktimporterte biler endte 2017 historisk: Aldri har det blitt nyregistrert flere biler i Norge. Og naturligvis ble det satt ny elbilrekord, ny rekord for ladbare hybrider og ny 4x4-rekord. VW Golf solgte for tiende gang på rad best, fulgt av BMW i3 og Toyota RAV4.

Krisen glemt, SUV-salget går så det suser

Det oppsiktsvekkende ved bilsalget i Europa er ikke først og fremst at VW Golf fortsatt er den suverene vinneren, men at SUV-en Nissan Qashqai inntok andreplassen i september.

De ladbare bilene vant igjen i oktober

Også oktober ble de ladbare bilenes måned. Samtidig gnir leasingselskapene seg i hendene over folks frykt for å velge feil type bil.

Tesla bidro til at annen-hver valgte ladbart

September ble de ladbare bilene, og særlig Teslas måned. Halvparten av alle som valgte ny bil endte opp med en ladbar, og Tesla registrerte over 2000 biler.

Seks av ti velger nå elbil, ladehybrid eller hybrid

Kun fire av ti kjøper nå bensin- eller dieselbil. Aldri har andelen elbiler, ladehybrider og hybrider vært høyere enn i september.

Ladbare og hybride biler over 50 prosent i august

Aldri har det i august blitt registrert flere nye personbiler i Norge og igjen står ladbare og hybride biler for mer enn halvparten av bilvolumet i en enkelt måned.

Toyota haler innpå VW

Det mest oppsiktsvekkende ved registreringstallene i juli er at Toyota har med tre modeller blant de fem mest foretrukne. Men ingen er i nærheten av å true bestselgeren VW Golf.

Seks av de sju mest kjøpte var elbiler

Elbilene tok alt i juni: Beste elbilmåned i historien og mest valgte drivlinje for første gang. Seks av de sju mest valgte bilmodellene var elbiler.

Beste bilsalg på 30 år

Ikke siden juni i 1986 har det vært registrert flere personbiler på en måned enn i mai. Stadig flere velger el, ladehybrid eller hybrid når det handles ny bil.

Noen leverer elbil på dagen, andre sliter med lang leveringstid

Det pågår for tiden en intens kamp om elbilkundene mellom Volkswagen, BMW og Nissan.

Toyota og Ford kniver om førsteplassen i verden

Fords amerikanske pickup, F-serien, puster nå Toyota Corolla i nakken.

Nybilsalget flater ut

I et nybilmarkedet som er tilbake 3,2 prosent i år, velger likevel flere enn i fjor å kjøpe firehjulsdrift, SUV og kompakte biler.

Bilsalget møtte veggen - men VW Golf er på topp

Av de 15 mest populære personbilmodellene i første kvartal var elvarianten, ladehybriden eller hybriden bestselgeren.

Sterk ladehybridvekst

Ladehybridene øker mest i et personbilmarked som ligger sju prosent foran fjoråret. Elbiler, ladehybrider og vanlige hybrider står nå for nær halvparten av bilsalget.

Diesel- og bensinbiler er nå i mindretall

Elbiler, ladehybrider og hybrider sto for over halvparten av alle nyregistrerte personbiler i januar.

Toyota solgte hele 1,3 millioner Corolla i fjor

Hvilken bil ble verdens mest kjøpte i fjor? Toyota Corolla naturligvis. Hvem andre er i nærheten av å selge drøyt 1,3 millioner biler. Det blir 3597 biler hver eneste dag i året, helligdager medregnet!

Europas modell-topp

Jato Dynamics er blant de flinkeste til å telle biler. Nå har de blant annet listen over Europas bestselgende modeller klar.

15 millioner nye biler i Europa

Volkswagen sliter, men er fortsatt det klart største bilmerket i EU/EFTA hvor salget av nye personbiler økte til 15,1 millioner i fjor.

Beste bilår siden 1986

Takket være eksplosiv vekst for ladehybrider endte bilsalget i 2016 på 154.603 nye personbiler. Det er all time high i dette århundret – og historisk bare slått i årene 1985 og 1986.


Neste 25 artikler