img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021/2022   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

Bilsalget

Nytt på vei opp og lade-hybridene fosser fram

Samtidig som salget av nye biler er på vei opp igjen og Audi e-tron troner på halvårstoppen, er det de brukte bilene som skinner både i juni og i første halvår.

Nybilsalget ned, men bruktbilrekord i mai

Å si at mai var en tung måned for alle som selger nye biler, er å slå inn åpne dører. Men det ble likevel registrert 7998 nye personbiler og omsatt 45.879 brukte biler som er mai-rekord.

Flere valg gir lade-hybridvekst, Mitsubishi Outlander i tet

Selv om elektriske Audi e-tron fortsetter som klar publikumsfavoritt, er ladehybridene eneste biltype med framgang i april.

Bilsalget ned, men Audi e-tron helt suveren

I en tid hvor pilene peker nedover er ingen for tiden i nærheten av å true Audi e-tron som det mest foretrukne bilvalget.

Ladbarfest i februar

Etter nok en festmåned for de ladbare, er hver tiende nye bil i år en Audi e-tron. Og Bentley slo Fiat i februar.

Ladbart tar sats i 2020, men Audi e-tron på topp

Nybilsalget tok seg opp og Audi e-tron var helt suveren i årets første måned.

De største i 2019

De første oppsummeringene av bilsalget i 2019 begynner allerede å falle på plass. Her er nøkkeltallene.

Personbilsalget ned, mange venter på ny elbil

I en solid opphenting de siste månedene og etter en skikkelig fight de siste dagene av året, halte Volkswagen 2019-serien i land med 151 biler foran Tesla. Men 15.683 Model 3 gjør ikke bare Teslaen til enkeltmodellvinneren, 5.658 biler foran VW Golf, men også til den tredje mest kjøpte bilmodellen på ett år i norsk bilhistorie.

Svake biltall i november, el ned, ladehybrider opp

Også november ble en sterk måned for ladehybrider. Generelt endte antallet registreringer på 10.031, ned 18,5 prosent sammenliknet med samme måned i fjor og dårligst siden november 2009.

Bilsalget faller, men Audi e-tron på topp

En sterk måned for ladehybrider, men elektriske Audi e-tron vant i oktober. Samtidig gikk antallet nye personbiler ned med 10,1 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. Totalt rullet 10.479 førstegangsregistrerte personbiler ut på veinettet i forrige måned.

Tesla løftet bilsalget, en av to valgte elbil

11.157 nye biler og registreringsvekst på 5,1 prosent i september. Men måneden handler i hovedsak om Tesla, om elbiler og om dropp i salget av bensinbiler.

Tesla og Volkswagen kniver om å vinne i 2019

Uavhengig av at bilsalget i august var ned med 16,9 prosent til 12.073 enheter, kniver Tesla og Volkswagen en intens kamp om å vinne i 2019. Fortsatt leder Tesla både merke- og modellstatistikken, men VW med e-Golf som spydspidd haler innpå og lå som merke ved inngangen til september bare 128 biler bak.

Feiret avgiftsfritaket: Chevrolet Corvette gammelbilvinner i juli

Juli ble en bilmåned på det jevne med kamp mellom VW og Toyota om førsteplassen og med Chevrolet Corvette som bruktimportvinner.

Elbiler i fokus i juni

Elbilene sto for nesten halvparten av alle nyregistreringer i juni. Hver fjerde nye bil i måneden var en Tesla.

Toyota banket alle – på topp i mai

Toyota tok en «Tesla» i mai, banket konkurrentene sønder og sammen og endte med å utlevere 2048 nye personbiler takket være stor interesse for og god tilgang på nyhetene RAV4 og Corolla.

VW Golf på topp i april

VW Golf fulgte strømmen i april, ble mest registrerte personbil samtidig som ni av ti endte opp med el-varianten.

Ufattelig Teslarekord i mars: 5315 Model 3

Mars var måneden Tesla feide all tvil til side og med 5315 Model 3 detroniserte alle tidligere ukes- og månedsrekorder i Norge. Elbilandelen endte på 58,4 prosent og sju av ti nye biler kom med ladekabel.

Bilvekst i februar – fire av ti nye er nå elbiler

VW Golf gikk seirende ut av februar, mens Tesla maktet å gjøre nykommeren Model 3 til den mest registrerte elbilen i en måned med ni prosent bilvekst.

Bilsalget litt ned, men Golf er igjen på topp

Volkswagen er vinneren, VW Golf er igjen på biltoppen, elbilene økte mest og bilvolumet er svakt ned i januar.

Bilsalget ned i 2018

Overgangen til WLTP og leveringsproblemer for mange av elbilleverandørene forklarer hvorfor antallet nye personbiler falt med 6,8 prosent i fjor. Analytikere spår nedgang også neste år.

Bilsalget ned – Nissan Leaf opp

Nissan Leaf sto igjen som ubestridt vinner da salget i oktober falt med 6,6 prosent til 11.655 biler. 10.375 nye Leaf i år, og det nærmer seg nå 50.000 av dem på norske veier.

Elbilenes rekordmåned

September ble elbilenes rekordmåned med 45,2 prosent av 10.620 nye personbiler i et marked ned 21,2 prosent.

Nybilrush i august

Innføringen av WLTP fra 1. september er den bakenforliggende forklaringen på 14.524 nyregistrerte personbiler og historisk augustrekord. Mye tyder nå på at Nissan Leaf vinner i 2018.

Salget ned - Leaf på topp

Mer enn en av ti nye biler i juli var elektriske Nissan Leaf.

Elbil stort i Norge, men fortsatt smått i Europa

Norge sto for 27 prosent av elbilene og 19 prosent av ladehybridene registrert i EU/EFTA-området i april.


Neste 25 artikler