[]
[] [firmabil.no] []

De største i 2019


Terje RingenDe første oppsummeringene av bilsalget i 2019 begynner allerede å falle på plass. Her er nøkkeltallene.

Det er Focus2Move som nå er klar med en oppsummering av bilsalget i 2019. De innhenter data fra 300 kilder i over 150 land, samt fra bilprodusentene. Tallene inkluderer personbiler og lette yrkesbiler.  

Blant grupperingene er det tre store som utmerker seg. Volkswagen Gruppen er størst med et salg på 10,3 millioner biler, tilsvarende en markedsandel på 12,2 prosent av det globale bilsalget.

På andreplass følger Toyota-gruppen med 9,7 millioner som gir en markedsandel på 11,4 prosent og ny rekord. Tredje størst er Renault Nissan Alliansen som inkludert Mitsubishi leverte 9,2 millioner – 10,9 % av det globale salget.

Til og med 2010 hadde General Motors (GM) vært verdens største i flere år, de hadde da en markedsandel på 12,5 prosent inkludert Opel som nå er overtatt av PSA.

Men GM har tapt kraftig terreng de siste årene og var i 2019 på fjerdeplass med 7,7 millioner biler og en markedsandel på 9,1 %.

Hyundai er nummer fem foran Ford og Honda. Det planlagt ekteskapet mellom FCA og PSA ville gitt det nye selskapet en femteplass, men i 2019 var selskapene henholdsvis nummer åtte og ni på statistikken.

Når vi brekker ned på bilmerker er Toyota suverent størst med et salg på 8,7 millioner biler. Volkswagen er nummer to med 6,4 millioner.

Kampen om tredjeplassen er tett – hele fire merker hadde et salg på mellom 4,2 og 4,7 millioner biler. Størst av dem er Ford foran Honda, Nissan og Hyundai. Deretter følger Chevrolet og Kia foran de tyske erkerivalene Mercedes og BMW.

I 2018 var Ford F-serien verdens mest solgte bilmodell, men i 2019 er Corolla igjen på topp, godt hjulpet av at betegnelsen er tilbake i Europa etter mange år med Auris her.

Ifølge Focus2Move er Corolla eneste bilmodell som produseres på alle fem kontinenter, med fabrikker i Brasil, Canada, Kina, India, Pakistan, Sør-Afrika, USA, Taiwan, Thailand, Vietnam, Tyrkia og Venezuela.

Statistikken viser et globalt Corolla-salg på 1,24 millioner mens eneste andre modell over millionen er Ford F-serie med 1,07 millioner.

Tredjeplassen innehas av Toyota RAV4 foran to Honda-modeller – Civic og CR-V. Deretter følger VW Tiguan, Ram pick-up, Toyota Camry, VW Golf og Chevrolet Silverado.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: