img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021/2022   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

Bilsalget

Sliter med å skaffe biler, el er vinner og volumet ned 10.000 så langt i år

Importørene fortviler, og kundene venter utålmodig på biler bestilt for måneder siden. Utlevering av nye biler stamper i tung sjø. Med VW ID.4/GTX på topp endte mai ned 18 prosent sammenliknet ned mai i fjor. Akkumulert er antallet registreringer ned 15,6 prosent.

Volvo C40/XC40 vinner i april foran Skoda Enyaq

April ble Volvos måned med modell- og merkeseier. En blanding av transportkonkurs, leveringsproblemer, krig, påske og pandemi sendte antallet bilregistreringene ned med 26,1 prosent til 9.725 nye personbiler.

Tesla reddet bilsalget

Det kom noen båtlaster med Teslaer, og plutselig avanserte modellene Y og 3 fra å være så godt som fraværende på registreringsstatistikken, til både i mars og akkumulert å bli nummer én og to.

Svakt i februar også, Hyundai Ioniq 5 best

Selv om Hyundai Ioniq 5 står på modelltoppen og Audi på merketoppen, er 8.147 nye personbiler i februar 23,7 prosent dårligere enn samme måned i fjor og svakeste februar siden 2009.

Svak start på bilåret, Audi Q4 e-tron best

Med kun 7957 nye personbiler i januar startet året elendig. Samtidig vekker det oppsikt at de seks mest valgte modellene ikke eksisterte for ett år siden.

Nybilrekord – Tesla Model 3 igjen på topp

Aldri har det vært utlevert så mange nye personbiler i Norge og aldri har flere handlet bruktbil. Med tallet 176.276 er forrige nybilrekord på 167.352 så langt tilbake som 1986 ettertrykkelig slått. Tesla endte som mest valgte nybilmerke og deres Model 3 som modellvinner i 2021.

Rekordbilsalg med Tesla som den store vinneren

Samtidig som salget av nye personbiler går mot rekord etter en forrykende november, subbet Tesla med seg det meste som er verd å skrive om ved inngangen til julemåneden.

VW ID.4 vant i oktober, kunder i kø for nye biler

Volkswagen ID.4/GTX vant bilregistreringskonkurransen i oktober, men VW må jobbe hardt for å ta igjen Tesla Model 3 innen året er omme. Selv om oktober-volmet var ned 10,6 prosent til 11.579 enheter målt mot oktober i fjor, har samlet personbilvolum i år nå passert 140.000 biler. Det kan gå mot historisk årsrekord.

Beste september - Tesla Model Y igjen på topp

September ble en festmåned for Tesla, det ble satt elbilrekord og registreringstallene var de høyeste noen gang i første høstmåned.

Elbilrekord – Tesla på merke og modelltoppen

Aldri er det registrert flere nye biler i august, aldri har elbilandelen vært høyere og igjen befinner Tesla seg i sentrum som månedsvinner.

Bestselgere – men ikke i Norge

Tåke i Kanalen, Kontinentet isolert, sa engelskmennene en gang. Vi har det kanskje på samme måten når vi ser på hva slags biler vi kjøper. Det ligner ikke mye på resten av Europa.

Mustang på topp og Ford ble det mest kjøpte bilmerket i juli

På ny står Ford Mustang Mach-E øverst på salgspallen, men ingen klarte å ta igjen Tesla Model 3 som akkumulert leder bilsalget ved inngangen til ettersommeren.

Tesla Model 3 på topp i rekord-juni – mange skal også ha bruktbil

Det var Formel 1-fart over utleveringen av nye personbiler i juni. 20.392 er beste juni ever og tredje beste registreringsmåned i historien. Og igjen er Tesla tilbake på topp etter knallsterk halvårsavslutning.

60 prosent elbiler i mai, Mustang på topp

Bilsalget i mai økte med 76 prosent fra samme måned i fjor. Elbilene sto for 60 prosent av salget, og 82 prosent av alle nye biler registrert i mai var ladbare.

Stor fremgang i bilsalget … eller?

Så langt ligger bilsalget i Europa 24,4 % foran fjorårets og april-salget hele 218,6 % over april i fjor. Burde vi hoie av begeistring?

Mange fikk sin nye bil i april

Det ble registrert 13.166 nye biler i april. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en økning på nesten 80 prosent.

Høy fart i bilsalget

Registreringstallene for mars er summert og viser en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For første gang på lenge er også salget av varebiler i pluss.

God måned for bilsalget

I februar økte bilsalget med 5,5 prosent sammenlignet med februar i fjor. Volvo troner øverst på statistikken, mens Volkswagen oppviser sjeldent lave tall.

Forrykende start på bilåret

På tross av stengte bilbutikker i store deler av østlandsregionen ble det et meget bra start på bilåret 2021. Og det er grunn til stor optimisme fremover med en rekke viktig elbil-lanseringer.

Rekordavslutningen på bilåret 2020

Etter en rekordinnspurt endte bilsalget i 2020 på nesten samme nivå som foregående år. Tre firedeler av alle nykommerne var utstyrt med plugg.

Sterk Toyota-november, VW ID.3 dabber av og Audi e-tron vinner i år

Aldri har flere personbiler skiftet eier i november og nye biler går unna så det suser med VW ID.3, Toyota Rav4 og MG ZS på pallplass, viser de ferskeste tallene fra OFV. Men alt tyder på at Audi e-tron vinner i 2020.

Bilsalg på høygir og oktober-rekord for brukt

Pilene fortsetter å peke oppover med høyt volum av nye biler og oktober-rekord for brukte. Og igjen var VW ID.3 vinneren, men nå med Toyota Rav4 på plassen bak.

Solid oppgang i bilsalget

Aldri tidligere har det vært registrert så mange nye biler i september. Åtte av ti nye biler solgt i september har stikkontakt.

Bilsalget ned, flere velger ladbart

Polestar startet knallsterkt i august og raste i første fulle måned inn på en fjerdeplass med elektriske Polestar 2. Men det er flere vinnere i et augustbilmarked som var tilbake 10,5 prosent – til 10.802 biler.

Bilsalget: Opp, opp, opp

Innestengt i pandemimodus handlet nordmenn biler i et volum høyere enn noen gang tidligere i en juli-måned. Og Mercedes-Benz vant merkekampen.


Neste 25 artikler