img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2017   2018   |  |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

Bilverden

Ny bok om første Landie

Her har vi en Land Rover – en av de aller første av samlebåndet – som endte bak en låve, i lykkelig harmonisk forfall. Nå er den vekket forsiktig til live igjen – og har fått sin egen bok.

Arven etter Rover

Kinesiske Roewe er det som er blitt igjen etter at kineserne overtok Rover. Det kunne opplagt gått mye verre.

Qoros er på banen igjen

Qoros er et av disse kinesiske bilmerkene vi trodde på – for 10 år siden. Så forsvant den nesten helt i tåkehavet, men med en ny konseptbil på Beijing-utstillingen melder de seg virkelig på igjen.

Japansk bil går rett til værs

Vi har sett en del tilløp til flygende biler i det siste. Her dukker det opp et nytt innslag i serien, denne gangen fra Japan.

Juster og Johne – hvor er dere?

For 75 år siden forsøkte Leif Juster og Oslos Trafikksjef, Thor Johne, å lære oss litt oppførsel i trafikken. Ting tyder på at vi trenger en repetisjon.

Nyfødt Ford i Beijing

Ford legger seg virkelig i selen ved bilutstillingen i Beijing. De har mye å ta igjen.

Overraskelser i statsbudsjettet

Regjeringen har i dag lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2021. Det legges opp til skjerpede avgifter for bensin- og dieselbiler, og ladbare hybrider får strengere krav til rekkevidde.

Nye regler tidoblet interessen

Importen av biler som er mellom 20 og 29 år gamle er tidoblet det siste året, viser ferske tall. Økningen skyldes trolig endrede avgiftsregler.

Kinas flygende bil

Med ferske kontanter fra de fikk inn 1,7 milliarder dollar i et aksjesalg i New York i august, føler de kanskje at de har råd til å leke litt også.

EuroNCAP og språklig mangfold

EuroNCAP har begynt å teste sjåførassistenter. Det som var mest interessant der er hva bilfabrikkene finner på å kalle systemene.

Gjenoppstår etter 90 år

Nå bygges den første av de nye nitti år gamle bilene fra Bentley. Et skikkelig puslespill med mange gode hjelpere.

Volvo avslører endelig rekkevidde

Volvo har lovet en elektrisk rekkevidde på 400 kilometer i sin første elbil. Nå kommer de offisielle tallene.

Solid oppgang i bilsalget

Aldri tidligere har det vært registrert så mange nye biler i september. Åtte av ti nye biler solgt i september har stikkontakt.

ADVARSEL: Kultur!

Glem Il Tempo Gigante. Det er utrolig mye mer bilstoff enn det i Kjell Aukrusts etterlatte. For ikke å snakke om hvordan vi penses inn på Bil-beistet!

Hyundais elektriske bombe

Nå og da dukker Hyundai opp med noe virkelig ekstremt og med motoren i midten. Den siste, og femte i rekken – som byr på mer enn 800 hester – vises frem i Beijing i disse dager.

Geely med plattform for alle

Open Source er som regel betegnelsen på at kildekoden til et dataprogram er gjort tilgjengelig (ofte på Internett) for alle. Geely har nå gjort en ny elbil-plattform tilgjengelig for alle – men ikke på Internett – det er den for stor til.

Kraftwerk for Rudskogen

Porsche er ikke ukjent med å by kundene på litt kjøring. Og hvis det skal bys på Taycan-kjøring, må det bys på enda litt mer. Nemlig strøm. Det løser de med egen batteripakke på hjul.

Bilen som automat-toalett

Hadde det ikke vært for at dette interiøret også serverer deg drinker, høres beskrivelsen av et nytt Hyundai-interiør ut som de toalettene som vasker seg selv etter at du har gått ut.

Hummer skal krabbe

Den kommende Hummeren blir elektrisk. Men hvorfor har den en krabbe i den nye logoen sin?

Første skip med Xpeng på vei mot Norge

Toppsjefen var til stede, og kaia var malt i norske farger for å feire ar første skipslast med biler er på vei mot Norge.

MG dobler porteføljen

MG har i dag sendt ut de første bilder av sin nye SUV. Den får egenskaper som kan gjøre den populær i Norge.

Mot nye tider på Le Mans

I helgen ble et forsinket 24-timersløp kjørt på Le Mans – selvsagt uten publikum, slik vi har vent oss til i år. Likevel benyttet Toyota og Peugeot anledningen til å gi oss et glimt av fremtiden.

Jaguar gir oss «hans og hennes» E

Det begynner å bli vanskelig å finne på noe nytt innenfor rekreasjonenes område. Men Jaguar har funnet en original 60-års vri. Et sett «nye» E-Typer. Hans og Hennes.

Kia røper elbilplaner

Kia avslører i dag første steg av fremtidige produktplaner; syv nye elbiler i ulike segmenter lanseres innen 2027.

McLaren går med strømmen

McLaren har nettopp presentert den nye monocoquen som skal være kjernen i fremtidige biler derfra. Elektrifisering i sentrum.


Neste 25 artikler