img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021/2022   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

Bilverden

Ford åpner arkivene

Dette er fantastisk. Ford åpner store deler av arkivet sitt og stiller blant annet 5000 fotografier og brosjyrer fra de første 100 produksjonsårene, 1903-2003, til disposisjon.

Verdens minste som byggesett

Peel bygget mange forskjellige biler de, blant andre en på Mini-basis. Men den best kjente er vel P50 – verdens minste produksjonsbil. Hvis du ikke vil betale over en million for en original, kan du bygge en selv.

Tuk-tuk med e-tron-trøkk

Plutselig gikk rickshaw fra å være et primitivt, tilbakestående kjøretøy til å bli cutting edge teknologi med signaler om en kommende sosial revolusjon.

Petters bil blir gjenfødt

I norsk idrettshistorie er vel WRC-utgaven av Subarus Impreza for 25 år siden mer berømt enn staven til Oddvar Brå. Og av mye hyggeligere årsaker. Det var en slik bli Petter Solberg ble verdensmester i.

BMW i konkurransedrakt

BMW har presentert sin utfordrer utviklet for det nye LMDh-reglementet. Dermed får de mulighet til å konkurrere i de alle store, internasjonale seriene.

Lucid i Europa – med problemer

Nå har representasjonslokalene til Lucid endelig åpnet i München. De første bilene leveres senere i år. Senere kommer Nederland, Norge og Sveits. Men problemer er det nok av.

Nytt designspråk hos Dacia

For et års tiden siden viste Dacia sin nye logo. Nå finner den veien til samtlige modeller som selges fra i dag.

Tenk på et tall

Faraday Future har åpenbart engasjert litt fantasi da de skulle orientere om virkeligheten.

4,5 prosent hybrid. Hvordan ser det ut?

Opplysningsrådet for Veitrafikken, de som vanligvis teller opp nyregistrerte biler for oss, kan mange andre morsomme tricks også. Nå har de sett på fordelingen av drivstoff i årets første fire måneder og sammenliknet det med den samme perioden siden 2018.

KNA i eget hus – for andre gang

Det er temmelig nøyaktig 90 år siden KNA-hotellet i Oslo åpnet. Da fylte klubben 25 år og hadde endelig fått eget tak over eget hode. Nå, 90 år senere, flytter klubben igjen inn i nytt hus.

Høye ambisjoner hos Cupra

Cupra har lagt frem sin ambisjoner for de neste årene, og de er ikke akkurat beskjedne.

Flere signaler fra Fisker

Nå som Fisker er seks måneder unna at den første Ocean skal leveres, presenterer han planene om enda en ny modell. Vi har for lengst hørt om PEAR og nå kommer løftet om GT-bilen Ronin. En skikkelig 2+2.

Twizy-parodi

Et kinesisk-amerikansk selskap gjør noe så underlig som å klone Twizy, men dropper samtidig en del av Renaultens åpenbare fordeler.

VW kupp: Obi-Wan Kenobi kjører ID.Buzz

Det er ikke sagt at det skal komme en ny Star Wars film der ID.Buzz skal buzze mellom planetene. Men Jedi-mesteren selv, og to av droidene, skal vise frem Volkswagens nye elbil i tiden som kommer.

Bravo! Teknisk framskritt hentet fra F1

Det er ikke ofte racing får lov til å improve the breed – som er det klassiske alibiet for å drive med racing på det høyeste nivået. Akkurat det alibiet har ikke vært relevant på de siste 30 år.

Euro NCAP-stjernesmell med mye ros og litt ris

Den europeiske testorganisasjonen Euro NCAP er tilfreds med at både Mercedes-Benz C-klasse, Volvo C40, Kia EV6 og VW Multivan oppnådde fem stjerner i seneste testrunde.

Touareg ble mor til mange SUV-er fra VW-konsernet

VW Touareg rundt 20 år utpå ettersommeren. Ikke bare ble den mor til flere viktige SUV-er i VW-konsernet, men den har nå også rundet millionen.

Mercedes med akutt Ferrari-envy

Sigmund Freud kom inn på konseptet Penis Envy i en avhandling i 1908. Nå vil hans etterfølgere kunne skrive lange kapitler om Ferrari Envy. Definert som et avgjørende øyeblikk i enhver bilprodusents utvikling når han oppdager at han ikke tjener like mye som den mytiske italieneren, og utvikler sterk misunnelse overfor Ferrari.

Verdens dyreste bil

Tidlig i mai solgte Mercedes-Benz sin Uhlenhaut Coupé. En av selskapets helligste gjenstander. På nivå med om den engelske dronningen hadde solgt alle kronregaliene eller Vatikanet hadde solgt taket i det Sixtinske Kapell.

Nytt håp for TVR

TVR er et ganske gammelt bilmerke. Fra 1946. Men det er litt vanskelig å vite om man skal skrive er eller var et bilmerke. Det har vel hatt flere Aston Martin øyeblikk enn Aston Martin selv.

Hvem designet 911?

Datteren til Erwin Komenda gir seg ikke. Hun påstår at faren hadde fortjent noen millioner for 911-linjene. Nå har en dommer gitt henne halvveis rett.

Distraksjon-mesteren

En engelsk selskap i forsikringsbransjen har blant annet tatt for seg tester utført av What Car og listet de 20-på-topp bilene med det mest distraherende (eller minst rett-frem) infotainment-systemet.

Ny delingsplattform for campere

Den nystartede delingstjenesten Campr samarbeider med Gjensidige for å gjøre utleie av bobil og campingvogn så trygt og forutsigbart som mulig. Bak tjenesten står en stor aktør.

Forden som yoga-teppe

Carsten Starke opplever akkurat det samme rushkaoset som alle andre i Köln. Men han sitter i Kugaen sin, fullstendig avslappet med et smil og en hvilepuls de fleste ville misunt ham.

Tilbake til fremtiden

Porsche har lovet oss fire samleobjekter i Heritage Design-serien med inspirasjon fra 1950-1980-årene. Her kommer nummer to – 911 Sport Classic.


Neste 25 artikler