[]
[] [firmabil.no] []

November er talt opp


Terje RingenDet ble tett i kampen om å være Norges største bilmerker i november. En ren elbilleverandør knep femteplassen.

Volkswagen var ifølge tall fra OFV Norges største bilmerke i november, som de stort sett har vært i hele år. Men de slo bare Toyota med et halvt prosentpoeng denne måneden.

Kampen om den siste pallplassen var også tett – der skilte det kun 26 biler mellom BMW på tredje- og Volvo på fjerdeplassen.

Femteplassen gikk til Tesla med neste 1000 biler – fordelt på 501 Model S og 495 Model X.

Personbilsalget i november endte på 13.743 biler, en økning på 4,2 prosent fra samme måned i fjor med like mange registreringsdager.

Selv om det er nedgang for bensinbilene, utgjør disse fortsatt 24,3 prosent av totale antall registreringer. På andreplass følger ladbare hybrider med 22,6 prosent mens dieselbilene nå er nede i en markedsandel på 21,1 prosent.

19,7 prosent av de som kjøpte ny bil valgte en elbil mens hybdridandelen (uten stikkontakt) er på 13,4 prosent.

84,6 prosent av de vanlige hybridene kommer fra Toyota og Lexus som lenge var alene med denne biltypen, men her finner nå også modeller fra Kia, Suzuki, Hyundai, Ford og BMW.

Brukket ned på modeller er Golf suveren på toppen, nå foran RAV4 og de to Tesla-modellene. Blant de rene elbilene topper Tesla-modellene, med god margin til Golf på tredjeplass, én bil foran BMW i3.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: