[]
[] [firmabil.no] []

Dette koster Arteon


Odd Erik Skavold LystadVolkswagen Arteon er bestillingsklar her finner du prisene.

Arteon er Volkswagens nye flaggskip – i hvert fall mens vi venter på en ny Phaeton. Bilen ble lansert i forbindelse med årets Genève-utstilling, og blir arvtageren til den lekre CC.

Ifølge Volkswagen er dette første gang de har satt i produksjon en modell som er «nær identisk med konseptbilen» – men det er vel å strekke det litt langt.

Sjekk for eksempel konseptet til Beetle Dune. Det var ikke mye som forandret seg der før den gikk i produksjon.

Uansett, nå er Arteon bestillingsklar, og tatt i betraktning at bilene kommer med veldig høyt utstyrsnivå som standard, er de ikke så avskrekkende. I hvert fall ikke om man sammenligner med bilens spirituelle inspirasjon: Mercedes CLS.

De to utstyrsnivåene Volkswagen kommer til å tilby til Arteon er Elegance og R-line. Sistnevnte er noen tusenlapper dyrere enn Elegance – stort sett dreier forskjellene seg i praksis om styling.

- Modellen er utstyrt slik som Passat Highline, med tillegg av Active Info Display, Lane Assist og fotgjengergjenkjenning. Med andre ord har bilen svært mye standardutstyr, forteller direktør for Volkswagen i Norge, Kai Robert Solheim.

I utgangspunktet er det to dieselmotorer og en bensinmotor å velge blant. Bensinmotoren blir den kraftigste av dem, med 280 hestekrefter, men du vil nok neppe savne mye skyv i den 240 hestekrefter sterke dieselmotoren. 500 Newtonmeter trøkker godt til.

DSG-automatgirkasse er standard for alle, og for de to største motorene er det 4Motion firehjulsdrift som gjelder. Øvrige modeller har forhjulsdrift.

Det er tre modellvarianter som blir tilgjengelig, hver av dem både som Elegance og R-line:

VW Arteon Elegance R-line
2,0 TDI 150hk DSG 507.500 515.700
2,0 TDI 240hk DSG 4M 624.600 631.900
2,0 TSI 280hk DSG 4M 622.700 630.000

På et senere tidspunkt vil tre modellvarianter til dukke opp, men prisene på disse er enda ikke klare:

  • 1,5 TSI 150hk DSG
  • 2,0 TSI 190hk DSG
  • 2,0 TDI 190 hk DSG 4Motion

Alle disse vil også tilbys i Elegance- og R-line-utstyrsnivå.

Les mer om Arteon og se flere bilder her.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: