img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2017   2018   |  |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Bugatti med et plask
Bugatti er ganske eksklusiv. Palmer Johnson er enda mer eksklusiv. Nå går de sammen om Niniette. Gjett om hun blir eksklusiv.

Det var ikke ventet at det dukket opp noen Bugatti-nyheter i Genève. Nå får Chiron gå sin gang med, etterhånden, et par hundre spesialversjoner inntil maks produksjonsmål på 500 enheter er nådd etter 8 år.

Men Bugatti-entusiastene har likevel noe annet å kose seg med, mens de venter på at den første Chiron’en skal utleveres fra Manufacturen i Molsheim.

Les også: En villa for din Bugatti

Nå har nemlig luksusyacht-konstruktøren Palmer Johnson vist oss bildene av deres nye Bugatti. Niniette 66 heter den, visstnok oppkalt etter en av Ettore Bugattis døtre.

Hvor designet egentlig kommer fra er litt uklart, men det er vel ingen tvil om hvor inspirasjonen kommer fra. Og så får vi håpe at mesteparten av det konstruksjonsmessige er blitt gjort i Monaco – hos Palmer Johnson, og ikke i Molsheim.

Lang historie
Jeg skulle forresten ønske jeg kunne forteller deg litt mer om Palmer Johnson, men jeg aner ingen ting. Bortsett fra at de vel egentlig var amerikanske. At det var noen konk-greier tidlig på 2000-tallet og at de på hjemmesiden sin skriver at de pluss Bugatti (som jeg vet ble grunnlagt i 1909) til sammen har 207 års røtter.

De forteller også at Bugatti har bygget totalt 8.300 biler og at Palmer Johnson har bygd til sammen 275 yachter og at Niniette 66 heter 66 fordi den skal bygges i 66 eksemplarer.

Mens Chiron koster fra 2,5 millioner euro slipper du billigere unna her. Prisen starter på 1,8. Og vi snakker jommen firesifret hk-tall nå også. Standard er en V8 MAN motor på 1000 hk, med en mulig marsjfart på 44 knop og som kan presses opp i 50 (litt over 80 km/t).

Men, i motsetning til bilen, finnes den også i trimmet utgave, med 1200 hester. Da blir mulig toppfart 10 prosent høyere – vi nærmer oss nitti!

Luksus for to
Selvfølgelig masse luksus for to, med en ekstra sofa dersom dere får gjester når dere ligger ved brygga, karbonfiber skrog, masse Bugatti hesteskoreferanser i interiøret, boblebad med champagnebar pluss en liten, hyggelig peis og en del skinn, treverk og sågar marmor.

Det var forresten på tide at Bugatti-pluss-partner kom på banen – eller skal vi si på sjøen. Alt fra Mercedes til Aston Martin har jo fortalt om Superbåter under eget navn de siste årene. Bugatti manglet – og det er riktig, gamle Bugatti hadde faktisk litt sans for kjapp transport på bølgene også.

Men jeg må lese meg litt opp på akkurat dette. Jeg kjenner godt til alle Niniette-båtene nummerert fra romertall I til VI (stort sett utstyrt med marineversjon av Bugattis type 50B bilmotorer), og jeg vet han forsøkte å selge en superkjapp båt med Royale-motor til Mussolini.

Men hvem var Niniette? Han hadde to døtre i sitt første ekteskap, L’Ébé og Lidia, og en i sitt andre, Thérèse. Men at noen av dem ble kjelenavnet Niniette ante jeg ikke. Her må jeg nok dypdykke litt igjen – med mindre noen av dere vet det. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Mazda CX-30 er priset og salgsklar
Prisene på nye Mazda CX-30 er nå klare. I november kommer de første bilene til Norge.
Les mer
layid-bilde1
Hyundai oppgraderer Ioniq
Det er kanskje ikke så lett å se ved første øyekast, men endringene er inngående når Hyundai nå oppgraderer sine Ioniq-modeller. Det reflekteres også i en prisjustering.
Les mer
layid-bilde2
Økonomiversjonen er priset
For noen måneder siden annonserte Audi at det skulle kommer en rimeligere versjon av e-tron. Nå er prisen klar, og den kryper under en magisk terskel.
Les mer
layid-bilde3
Nå kommer ladbar A og B
For første gang lanserer Mercedes ladbare hybrider i A- og B-Klassen. Og de får en elektrisk rekkevidde som gjør dem attraktive for mange.
Les mer
layid-bilde4
Lavere Tesla-inntekter
Tesla Motors Norway AS er ute med regnskapstall for 2018. Inntektene falt i påvente av lanseringen av bestselgeren Model 3.
Les mer
layid-bilde5
Salgsklar Skoda med plugg
Denne uken åpner Skoda ordrebøkene for sin første ladbare hybrid. Superb iV blir attraktivt priset i kjent Skoda-stil.
Les mer
layid-bilde6
Comeback (med en hake)
Etter nærmere et års opphold kommer nå Mercedes C-Klasse tilbake som ladbar hybrid. Men det spørs om den blir like pop som forgjengeren, nå må du nemlig innom andre pumper når tanken skal fylles.
Les mer
layid-bilde7
Peugeot priser elbilen
De mange som står på venteliste for å sikre seg en Peugeot e-208 får i dag vite prisen på bilen.
Les mer
layid-bilde8
Bestillingsklar stjerne
Les mer
toppsak-bilde9
Snart oppgraderes Kona
Et snaut år etter at leveringen startet, sender Hyundai ut melding om at Kona oppgraderes.
Les mer
layid-bilde10
Mercedes EQC: Prisen er klar
Les mer
layid-bilde11
Prisløft for ny Soul
Les mer
layid-bilde12
Ny Passat GTE på snarvisitt i Norge
Les mer
layid-bilde13
Tesla med nye oppgraderinger
Tesla har i natt lansert en ny drivlinje for Model S og Model X. Resultatet er økt rekkevidde og kjappere lading.
Les mer
layid-bilde14
Tesla utvider tilbudet
Det har strømmet inn nye biler fra Tesla den siste måneden, men snart kan strømmen bli enda sterkere.
Les mer
toppsak-bilde15
Skoda etablerer reservasjonsliste
Når Skoda nå lanserer sin første elbil, gjør de som mange av konkurrentene - de etablerer en reservasjonsmulighet. Men den mest interessante modellen kan du foreløpig bare drømme om.
Les mer
layid-bilde16
Nye regler ved kjøp og salg av bil
Les mer
layid-bilde17
Prisreduksjonen som måtte komme
Les mer
layid-bilde18
Nå kan du bestille el-Mini
Foreløpig er det sparsomt med tekniske detaljer, men nå kan du stille deg i kø for å være blant de første som får elektrisk Mini.
Les mer
layid-bilde19
Comeback for Camry
Den romslige Toyota-sedanen har vært fraværende i det norske markedet en årrekke. Men i mai er den tilbake, for første gang i hybrid-utgave.
Les mer
layid-bilde20
Prisene klare for ny DS elbil
Dersom du er blant dem som har satt deg på venteliste for å kjøpe en DS3 Crossback E-Tense, er du sikkert spent på hva prisen blir. Det skal du straks få vite.
Les mer
layid-bilde21
Toyota Corolla koster fra 297.300 kroner
Les mer
layid-bilde22
Comeback-sjokk for Ampera-e
Les mer
layid-bilde23
Drømmen om å bli bilselger
Christians lidenskap for bil gjorde at han sa opp kommunikasjonsjobben på Slottet, mens Vivian går fra barnehagejobb - begge for å følge drømmen om å bli bilselger. I løpet av 13 år har Bilakademiet utdannet 2.000 bilselgere.
Les mer
layid-bilde24
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
layid-bilde25
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde26
Første hybride Subaru
Les mer
toppsak-bilde27
Nå kan hvem som helst bestille Model 3
De som har stått på reservasjonsliste fikk før jul muligheten til å bestille en lenge etterlengtet Model 3. Nå går tilbudet ut til flere.
Les mer
layid-bilde28
Bestillingsklar T-Cross
Les mer
layid-bilde29
Nye Toyota RAV4 priset
Nye Toyota RAV4 lanseres i Norge i februar 2019, med betydelig forbedringer av design, kjøreegenskaper, fremkommelighet, motorer og sikkerhet. Den norske importøren hevder at prisene er konkurransedyktige.
Les mer
layid-bilde30
Norgesdebut for Tesla Model 3
Det var tilløp til kø da Tesla åpnet dørene til første Model 3-visning på norsk jord i dag. Men den er her bare for at potensielle kunder kan se og røre, ikke kjøre den. De første kundebilene kommer først i 2019.
Les mer
layid-bilde31
Ladbar E-Klasse er bestillingsklar
Mercedes-importøren har hatt et meget begrenset antall ladbare modeller den siste tiden, men nå er nye alternativer bestillingsklare.
Les mer
layid-bilde32
Lexus UX skal koster fra 383.800 kroner
Med startpris på 383.800 kroner går nye Lexus UX 250h rett i strupen på BMW X1, Jaguar E-Pace, Mercedes GLA og Volvo XC40.
Les mer
layid-bilde33
Salgsklar Mercedes GLE
Norske Mercedes-forhandlere åpner nå for salg av nye GLE. Prisene starter 914.000 kroner, men en rimeligere variant er på trappene.
Les mer
layid-bilde34
De nye bilavgiftene - regjeringens forslag
Les mer
toppsak-bilde35
Sporty Insignia
Nå har Opel Norge mer konkret informasjon om Insignia GSi. På ett område ble vi litt overrasket.
Les mer
layid-bilde36
Hyundai forenkler
Når Hyundai nå lanserer en oppgradert Tucson, gjør de det enklere for kunden å velge. De påstår også at man får mye mer for pengene.
Les mer
layid-bilde37
Vanskeligere å få tak i ladehybrider etter ferien
Engangsavgiften på ladbare hybrider med kort rekkevidde skjerpes fra mandag. Mer dramatisk er oppholdet i leveranser av flere populære modeller.
Les mer
layid-bilde38
Facelift for C-Klassen
Tiden er inne for en midtlivsoppdatering av Mercedes C-Klasse. Det meste skjer under skallet.
Les mer
layid-bilde39
Audi e-tron skal koste …
Under sin årlige pressekonferanse kommer Audi med informasjonen noen tusen nordmenn venter på.
Les mer